logga

Eliza

eliza Namn: PR GIC S*Solberga Zafirs Eliza
Kön: Hona
Född: 2007-06-05
Färg: f (svartsköldpadda)
Titel: Premier + Grand Internationell Champion
HCM-testad: Normal 2013-09-27
Blodgrupp: A
Colourpoint bärare: Ja
Antal kullar: 5
Kastrerad: Ja


S*Solberga Zafirs Eliza flyttade in hos oss i november 2007. Hon var då 22 veckor gammal och det var nog bra eftersom det redan fanns två Riesenschnauzers, Tina och Enzo, och två gamla huskattssystrar, Serafina och Frida, i hushållet. Hon gick ut lite försiktigt, men sakta och säkert intog hon sin plats och var mycket snart husets härskarinna. Att hon fick byta namn till Flizan berodde dels på att det redan fanns flera Lisor i vår närhet, dels på att hennes karakteristiska teckning helt enkelt ser ut som en flisa. Hon har också fått ge namn åt vårt katteri. Zanoza betyder flisa på ryska.
 
Att vi valde just en Sibir beror på att matte Annette ville föryngra medelåldern i familjen, kattsystrarna var redan 14 år, och att husse Råland egentligen är allergisk mot katter. Vi allergitestade hos Helén Danielsson och fastnade samtidigt för Flizan. (Att sedan Helén också godtog oss är bara att tacka för! Jag vet att hon var lite tveksam om Flizan skulle fixa vårt menageri.)
 
Flizan har verkligen tillfört oss vad vi sökte, och mer än det;
Råland som aldrig tidigare kunnat gosa med katter har nu kunnat få sitt lystmäte. Fantastiskt!
Frida fick en lekkompis och fick säkert ett extra år tack vare det.
Matte har kunnat utveckla sitt kattintresse på alla möjliga sätt.
 
Flizan har utvecklats till en kelig, rolig och bestämd dam som snackar mycket. Grälar en del också, faktiskt. Hon är inte för inte rödhårig. Hon har också visat oss att hon är en alldeles fantastisk mamma. Krävde, till mattes stora lycka, fullkomlig medverkan vid födslarna, men tog sedan sin mammaroll på stort allvar.


Stamtavla Galleri Utställningar